vrijdag 31 juli 2015

Prijsbewust SOA testen

Het testen van SOA via je huisarts kan soms wel eens met een kater aflopen. Heb je eindelijk het besluit genomen te testen, al je moed bij elkaar geraapt en een afspraak gemaakt bij je huisarts krijg je maanden later een vette rekening op de mat!
Wil je inzage in de kosten van je SOA test als je bij de huisarts gaat testen, informeer hier dan vooraf naar. Ook kan het handig zijn om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen om te weten wat onder je eigen bijdrage valt en wat je qua kosten kan verwachten.


Iets wat niet iedereen weet is dat er laboratoriumkosten worden berekend voor het onderzoek op SOA. Deze kosten vallen niet onder de (gratis) huisartsemzorg maar worden in veel gevallen verrekend via je eigen risico. Het is niet altijd duidelijk wat de laboratorium kosten voor een SOA test zijn, deze kosten kunnen per laboratorium behoorlijk verschillen. De tarieven zijn gebonden aan een vastgestelde tarief (NZA tarief) dit vastgestelde tarief wordt dan ook vaak maximaal doorberekend aan de klant via zijn of haar zorgverzekering. De zorgverzekering haalt deze kosten via het eigen risico weer bij de verzekerde. Zo kan je nog wel eens voor een onaangename verrassing komen te staan, de kosten van de soa test is in veel gevallen geen onderwerp waarover de huisarts of assistente je vooraf informeert. De kosten die worden berekend aan je hangen ook samen met de polis die je bij je zorgverzekering hebt afgesloten hierdoor kan de huisarts of assistente hierover niet altijd duidelijkheid kan geven.
Mocht je de instelling hebben de 370 euro van je eigen bijdrage niet te willen aanspreken dan kan je via soapoli-online een soa test bestellen.

Wij bieden je:

    • Betaalbare en anoniem SOA testen + gratis advies
    • Dezelfde SOA testen als je huisarts of GGD onderzocht in een laboratorium
    •  Zelfafname van je test zonder dat dit pijn doet 
    • Snel je uitslag (ongeveer 2 werkdagen na aankomst in het lab)
    • Wat je besteld betaal je, geen verrassingen achteraf
    • Van ons mag je een uitstekende service verwachten

Wij zijn gespecialiseerd in het testen op SOA en altijd bereid om je zekerheid te geven.

donderdag 30 juli 2015

Chlamydia behandeling nodig?

Nog niet zo lang geleden las ik ergens dat de meeste geslachtsziekten als chlamydia, gonorroe maar ook hiv worden overgedragen doordat mensen niet weten dat ze een Seksueel Overdraagbare Aandoening hebben en omdat ze niet weten dat ze een SOA bij zich dragen anderen besmetten. Het klinkt heel aannemelijk. Want zolang je geen soa-test hebt gedaan kan je natuurlijk nooit met zekerheid weten dat jij bijvoorbeeld geen chlamydia bij je draagt (tenzij je nog niet aan seks doet natuurlijk).

Misschien denk jij ook dat als je geen pijn bij het plassen hebt of geen wratjes ziet je ook geen SOA kan hebben. Dat jij je lijf zo goed kent dat als je een SOA zou hebben je dat gewoon wel zou weten. Helaas je kan SOA als chlamydia, gonorroe en hiv hebben zonder dat je er iets lichamelijks van hoeft te voelen. Zonder dat je het merkt besmet zijn met een chlamydia, gonorroe of andere SOA. Test jezelf altijd als je seks zonder condoom hebt gehad en zorg dat je altijd weet of je SOA-vrij bent.

Hieronder een onwaarheden over SOA:
"Als je geen pijn bij het plassen hebt na de seks heb je geen chlamydia''; Chlamydia geeft bij 60% van de besmettingen bij vrouwen geen klachten. Weet je niet dat je chlamydia bij je draagt dan kan je je sekspartners besmetten. Een onbehandelde chlamydia kan leiden tot onvruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen maar ook bij mannen.

"Ik heb maar 1 sekspartner" ;Helaas ook het hebben van maar een sekspartner betekend niet dat jij geen SOA kan hebben. Als je sekspartner wel met anderen heeft gesekst zonder condoom te gebruiken kan je wel een SOA hebben.

"Mijn arts zegt dat ik niks heb": Zolang je geen compleet onderzoek hebt gekregen waarbij je urine of vagina en/of bloed getest is op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv in een gecertificeerd laboratorium kan je  niet met zekerheid zeggen dat je geen SOA hebt. 

"Ik was me altijd nadat ik gesekst heb"; Wassen na de seks helpt niet om SOA te voorkomen, een condoom wel. Heb je een SOA dan is behandeling van een arts nodig, boenen met water en zeep wast geen enkele SOA weg.

"De chlamydia-test uitslag was goed dan zal ik ook wel niks anders hebben' Test je alleen chlamydia dan weet je nog niet of je geen gonorroe, syfilis of hiv infectie hebt opgelopen. Zekerheid over SOA krijg je als je SOA test waarop je risico hebt gelopen. 

Iedereen die tegen je zegt dat hij of zij geen SOA heeft, maar nog nooit op SOA getest is, vertelt een sprookje. Want alleen een SOA-test* geeft zekerheid of je een SOA hebt. Heb je nog nooit een soa test laten doen en weet je dat je een volledig SOA onderzoek nodig hebt.

Heb je een SOA risico gelopen en weet je nog niet of je wel een SOA-test je nodig hebt? Volg dan de SOA-testwijzer en ontvang direct een gratis SOA-test advies. Kom je er niet uit of heb je liever gratis een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op door ons te mailen via info@soapoli-online.nl  of telefonisch via contact.


Let op: de SOA-testen die je moet doen zijn afhankelijk van je de soort seks die je hebt gehad en hou rekening bij het testen met de incubatietijden van de getest SOA. Te vroeg testen beinvloed de betrouwbaarheid.

Zonder condoom seks gehad in het buitenland?

 

Je kan er nachten van wakker liggen al tijdens de vakantie of zakenreis of terug in Nederland . De angst voor een hiv infectie, SOA of onzekerheid omdat je thuis een vaste partner hebt die van niks weet kan een enorme impact hebben op je dagelijkse leven.

Ons advies nu je weer thuis bent: maak een einde aan je onzekerheid en ga testen. In het geval dat je een vaste partner hebt waarmee je regelmatig seks hebt is het natuurlijk van belang dat je ervoor zorgt dat je deze beschermt. Vrijen met condoom of geen seks tot je duidelijk hebt over je SOA status is dan heel belangrijk. Bij wisselende partners is condoom gebruik altijd geadviseerd.

Heb je meer risico op een SOA als je in het buitenland met een local onbeschermde seks te hebt gehad?
Zonder condoom seks hebben is altijd een risico om SOA op te lopen. Echter in bepaalde delen van de wereld komen SOA als hepatitis B, Hiv, syfilis, chlamydia en gonorroe meer voor. In delen van Azië Zuid-Amerika en Afrika is dit het geval, dit komt doordat er minder goede gezondheidszorg is voor iedereen. Mensen hebben niet altijd de mogelijkheid zich te laten testen of behandelen als ze een SOA hebben. Ook komt seks in ruil voor goederen en eten meer voor.

Welke soa test heb je dan nodig?
Hiervoor verwijzen we je naar onze testadvies mogelijkheid. Aan de hand van je sekscontact kan je hier een advies krijgen welke test je nodig hebt. Mocht je hier niet uit komen mail ons dan.

Wanneer kan je testen?
In onze testadvies mogelijkheid kan je lezen hoeveel tijd er tussen het onbeschermde seks contact en het testen moet zitten om betrouwbaar te kunnen testen. Neem deze tijd in acht, word je gek van onzekerheid dan kan je alvast testen maar herhaal de test dan nogmaals. Kies je voor deze optie bedenk dan wel dat je vermoedelijk nog meer stress hebt omdat je tweemaal in spanning zit.

Klachten na seks in het buitenland?
Wij adviseren je zo snel als mogelijk op SOA te testen. Belangrijk bij een SOA test is te weten na welke periode (incubatietijd) welke SOA test betrouwbaar getest kan worden,

SOATesten na: 
chlamydia10 dagen 
gonorroe10 dagen 
syfilis 6 weken
hepatitis B 12 weken 
hiv 6,5 weken**
**Soapoli-online gebruikt om op hiv te testen een 4de generatie hiv-test waardoor incubatietijd korter is dan de landelijk aangegeven richtlijn van 12 weken. 

Heb je behoefte aan een betrouwbaar soa-test advies? Doe dan op de Soapoli-online Soa-Testwijzer. Soapoli-online biedt betrouwbare laboratoriumtesten op SOA die eenvoudig thuis zijn af te nemen. Uitslagen ontvang je binnen 3 werkdagen nadat je afname in het laboratorium is aangekomen.  

Blijf nooit rondlopen met klachten maar zoek hulp!

maandag 27 juli 2015

Als je NU getest wilt worden...



Jarenlang hebben wij bij de SOA-poli van de GGD gewerkt. Een continu terugkerend signaal was dat voor sommige mensen de wachttijden te lang waren. Wat we ook veel hoorden was dat de klant de keuze had gemaakt naar de SOA-poli te komen omdat zijn huisarts op vakantie was.
Heel begrijpelijk want als je dan eindelijk die stap hebt genomen om je te laten testen dan wil je dat z.s.m.. Het liefst gewoon NU!

Dus je gaat op google zoeken: 'betrouwbaar SOA testen' en stuit op verschillende aanbieders. Belangrijk bij het maken van je keuze is dat je er op let dat je voor een laboratoriumtest kiest. De zelfafleestest zijn een stuk goedkoper maar helaas niet zo betrouwbaar

Wil je snel geholpen worden, goede service krijgen en professionele adviezen krijgen...dan is Soapoli-online de website waar je moet zijn.
Doordeweeks kun je ervan uit gaan: vandaag besteld is uiterlijk overmorgen in huis. Nadat je je afgenomen test hebt geretourneerd heb je je uitslag binnen een 3 werkdagen. Je kunt ons altijd mailen  via info@soapoli-online.nl als iets niet duidelijk is of als je advies wenst. Wij reageren altijd binnen enkele uren. De nacht is het enige moment van de dag dat we niet online zijn ;-).

Heb je behoefte aan een betrouwbaar soa-test advies? Doe dan op de Soapoli-online Soa-Testwijzer. Soapoli-online biedt betrouwbare laboratoriumtesten op SOA die eenvoudig thuis zijn af te nemen. Uitslagen ontvang je binnen 3 werkdagen nadat je afname in het laboratorium is aangekomen. 

vrijdag 17 juli 2015

Gonorroe

Gonorroe is een bacteriële soa die steeds moeilijker te behandelen is.Gonorroe, misschien bij jouw bekend als een druiper, is een seksueel overdraagbare aandoening die je erg makkelijk oploopt. De kans wordt groter naarmate je vaker seks hebt. In Nederland staat deze SOA op nummer 3. Het genezen van gonorroe wordt steeds moeilijker doordat de gonorroe bacterie steeds minder gevoelig is voor bepaalde soorten antibiotica. 


Hoeveel kans loop je als je seks hebt met iemand die gonorroe heeft?De kans om ermee besmet te raken als je seks hebt gehad met iemand die deze bacterie bij zich draagt is voor een vrouw die seks heeft met een besmette man ongeveer 30%. Stel je hebt als man seks met een vrouw die gonorroe heeft dan is de kans ongeveer 70%. 

Wat betekent voor je als je pas gehoord hebt gonorroe te hebben?Als je pas bent getest en gehoord hebt dat je een gonorroe hebt dan is het belangrijk voor je dat je zeker weet dat de arts die je medicijnen voorschrijft weet dat gonorroe steeds vaker niet verdwijnt bij het gebruik van een "gewoon" kuurtje. De beste behandeling is een prik met ceftriaxon. Gelukkig zijn veel huisartsen op de hoogte maar het kan natuurlijk net zijn dat dit bericht aan de aandacht van je huisarts is ontsnapt en jij iets anders voorgeschreven hebt gekregen. Neem in dat geval contact met je huisarts op en informeer hem hierover. Mocht je na een gonorroe behandeling nog klachten houden dan kan er opnieuw lab onderzoek worden gedaan om te kijken of jij de bacterie bij je draagt die minder gevoelig is voor antibiotica.

Wat moet je doen als je risico hebt gelopen op een gonorroe?Heb je onbeschermde seks gehad en heb je klachten van veel afscheiding die groenig gekleurd is of pijn bij het plassen, ga dan SOA testen. Heb je geen klachten maar heeft iemand waarmee je seks hebt gehad je gewaarschuwd dan is testen ook belangrijk. Gonorroe kan wel klachten geven, maar in veel gevallen merk je zelf niet dat je besmet bent. Testen is eenvoudig. Via urine als je een man bent of door zelfafname uit vagina  als je een vrouw bent. Heb je anale seks gehad waarbij jij een penis in je anus hebt gehad dan is het ook slim als je test of je anale gonorroe hebt.

Gonorroe en andere SOA voorkomen

Het is wel heel vervelend nieuws dat gonorroe niet meer zo makkelijk te behandelen is en misschien in de toekomst helemaal niet meer te behandelen. Op de juiste manier condooms gebruiken of geen seks hebben voordat je zeker van elkaar weet dat je allebei "schoon" bent, is de beste wijze om zorgen te voorkomen.

Heb je behoefte aan een betrouwbaar soa-test advies? Doe dan op de Soapoli-online Soa-Testwijzer. Soapoli-online biedt betrouwbare laboratoriumtesten op SOA die eenvoudig thuis zijn af te nemen. Uitslagen ontvang je binnen 3 werkdagen nadat je afname in het laboratorium is aangekomen.


woensdag 15 juli 2015

hoe je betrouwbaar chlamydia test

Wat is chlamydia?
Chlamydia wordt veroorzaakt door de chlamydia trachomatis bacterie. De bacterie kan tijdens (onbeschermd) seksueel contact tussen twee personen worden overgebracht, maar ook van de moeder op het kind tijdens de geboorte. Volwassen die chlamydia hebben lopen dit alleen op door onbeschermd sekscontact.

Hoe loop je chlamydia op?
De bacterie wordt via seksueel contact met besmette slijmvliezen overgedragen. Slijmvliezen zitten in de mond, vagina,anus en op de penis. Overdracht van chlamydia gaat via wrijfcontact van penis-vagina, penis-anus, mond-anus, mond-vagina en penis-mond maar ook via penetrerende seks.

Kans om chlamydia op te lopen bij een eenmalig contact met een chlamydia besmette persoon;
45%Als een man slijmvliescontact heeft met een chlamydia geïnfecteerde vrouw
28%Als een vrouw slijmvliescontact heeft met een chlamydia geïnfecteerde man
Je besmettingskans verhoogt naarmate er vaker onbeschermd sekscontact is met de chlamydia besmette persoon. Ook het uitwisselen van seksspeeltjes die niet goed zijn gereinigd of bedekt zijn door een condoom kunnen tot een chlamydia infectie leiden.


Is bloedonderzoek op chlamydia betrouwbaar?
Een bloedtest op chlamydia bestaat. Deze test wordt echter sterk afgeraden als het gaat om het vaststellen van een chlamydia infectie op dit moment. De reden om bloedonderzoek af te raden is dat bloedonderzoek op chlamydia geen betrouwbare weergave geeft van het hebben van chlamydia op dit moment. De bloedtest op chlamydia kan ook jaren na een chlamydia infectie die goed is behandeld aangeven dat er chlamydia antistoffen zijn gevonden (de test is dan positief) terwijl er geen sprake hoeft te zijn van een chlamydia infectie. Bloedonderzoek geeft echter geen duidelijkheid over de aanwezigheid van de chlamydia bacterie.

Hoe kan je nou het allerbeste chlamydia testen?
Chlamydia test je betrouwbaar door het te testen via een vaginaal uitstrijkje, anaal uitstrijkje, urineonderzoek of keelstrijk. Het testen van bovenstaande locaties is afhankelijk van het soort sekscontact wat je hebt gehad.
Door cellen vaginaal, anaal, oraal of uit urine te laten onderzoeken in het laboratorium via een PCR methode. PCR is de afkorting voor Polymerase Chain Reaction. Er wordt gezocht naar bacteriën en/ of virussen in het materiaal wat is afgenomen. Bij een PCR test op chlamydia wordt er specifiek gezocht naar delen van deze bacteriën in het afgenomen materiaal. Om een betrouwbare resultaat te boeken voor de uitkomst van de test zijn zeer weinig bacterie deeltjes in het afgenomen materiaal nodig om vast te stellen of er sprake is van een chlamydia infectie. Worden er in het laboratorium chlamydia bacterie deeltjes gevonden dan betekent dit dat de persoon op dit moment de bacterie bij zich draagt en behandeld moet worden voor chlamydia.

Heb je behoefte aan een betrouwbaar soa-test advies? Doe dan op de Soapoli-online Soa-Testwijzer. Soapoli-online biedt betrouwbare laboratoriumtesten op SOA die eenvoudig thuis zijn af te nemen. Uitslagen ontvang je binnen 3 werkdagen nadat je afname in het laboratorium is aangekomen.