dinsdag 18 september 2012

Condoomgebruik, hoe doe je dat?

Condooms gebruiken werkt beter als je zelf overtuigd bent van het nut van condoomgebruik. Ben je op dit moment nog aan het twijfelen over het gebruik van condooms bedenk dan welke voordelen je zou hebben als je condooms zou gebruiken als je vrijt. Een voordeel kan zijn dat je niet meer achteraf bang hoeft te zijn dat je een SOA hebt opgelopen, dat je een fijn gevoel krijgt als je voor jezelf opkomt of dat je geen zorgen hebt over zwanger worden of iemand zwanger maken.

Bedenk vooraf waarom jij condoomgebruik belangrijk vindt en verspil geen tijd met verzinnen wat je partner er van zou kunnen vinden zonder het na te vragen.

Vasthouden aan je mening over condoomgebruik wordt pas lastig als je tegen iemand aan loopt die het niet op condooms heeft, hoe reageer je daarop?
Een tip is om voorafgaand aan de situatie dat het condoom moet worden gebruikt te bedenken wanneer je condoomgebruik gaat bespreken en dat je oefent wat je gaat zeggen. Oefen zinnen die geen twijfel mogelijk laten over je bedoeling bijvoorbeeld; "ik vrij veilig" of "ik doe het altijd met condoom". Op deze manier hoef je niks meer uit te leggen en voorkom je discussie of een mogelijkheid om overgehaald te worden alsnog zonder condoom te vrijen.

Vind je het moeilijk om vooraf te zeggen dat je met condoom wil vrijen dan heb je altijd nog de mogelijkheid om zodra je denkt dat het uitloopt op seks er een condoom bij te pakken. Door met het condoom te zwaaien op het juiste moment zeg je meer dan woorden.

En om je voornemen tot een groot succes te maken... zorg dat je altijd condooms bij je hebt. Seks is niet altijd gepland en komt soms onverwacht, met condooms op zak zit je altijd safe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten