dinsdag 5 mei 2015

Veilig vreemd gaan.

Het schijnt veel voor te komen, seks hebben met iemand anders dan je eigen partner, maar echt keiharde onderzoekscijfers zijn er niet! Vreemdgaan, wat wordt er eigenlijk mee bedoelt? Vreemd gaan is een  relatie of vrijpartij hebben met iemand anders dan je vaste partner zonder dat je vaste partner hiervan weet.

Vreemdgaan is niet echt een leuk onderwerp, niet voor degene die vreemd gaat maar ook voor de onwetende vaste partner. In deze blog gaat het er vooral om hoe je het  vreemd gaan “gezond” houdt en ervoor zorgt dat je zelf geen SOA oploopt of een SOA doorgeeft aan je vaste partner.

Daarom de volgende tips:

  • Denk je erover te gaan vrijen met iemand neem  dan altijd een condoom mee en gebruik deze ook.
  • Ben je al een tijdje “uit” het veilig vrijen? Oefen dan eerst even een paar keer alleen met het omdoen van een condoom.
  • Ga er niet vanuit dat je “minnaar of minnares” geen SOA kan hebben omdat hij/zij ook getrouwd is
  • Laat je niet overhalen om onveilig te vrijen
  • Toch onbeschermde seks gehad..ga niet vrijen met je vaste partner tot je zeker weet dat je geen SOA hebt!

Zekerheid over het niet hebben van een SOA krijg  je alleen als je getest wordt. Hou bij het testen rekening met het de datum van het laatste onbeschermde sekscontact. 

Heb je behoefte aan een betrouwbaar soa-test advies? Doe dan op de Soapoli-online Soa-Testwijzer. Soapoli-online biedt betrouwbare laboratoriumtesten op SOA die eenvoudig thuis zijn af te nemen. Uitslagen ontvang je binnen 3 werkdagen nadat je afname in het laboratorium is aangekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten