maandag 12 januari 2015

Vroege aanwijzingen van een hiv infectie

De angst om na onveilig sekscontact te zijn besmet met hiv is iets wat bij veel mensen leeft en behoorlijk angstige tijden kan opleveren. Want hoe weet je nou of je geïnfecteerd bent met het hiv virus? Welke lichamelijke klachten treden op en is het noodzakelijk om te testen?

Het lastige met het hiv virus is dat als je pas besmet bent je niet altijd direct duidelijke klachten hoeft te hebben. Wat een groot deel van de mensen die besmet zijn met hiv wel aangeven is dat ze enkele weken na het onveilige sekscontact griepachtige klachten kregen. Met griepachtige klachten bedoel ik moeheid, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, diarree. Dit kan heel heftig zijn; zo kan er door je verminderde weerstand een longontsteking optreden waarbij een ziekenhuis opname noodzakelijk is. Wees daarom altijd alert en vertel, in het geval van onveilige seks, dit aan je (huis)arts. Dan kan er getest worden, hoe sneller er duidelijkheid is over een recente hiv infectie hoe beter je kan worden behandeld.

Heb je een onveilige seks gehad en heb bovenstaande klachten gehad laat je dan zo spoedig als mogelijk testen. Testen kan bij je huisarts maar ook via de GGD mocht dit lastig zijn dan kan je ook hiv laten testen via Soapoli-online. Bij een test op hiv wordt er bloed afgenomen en dit wordt onderzocht op antistoffen tegen het hiv virus. In gecertificeerde laboratoria wordt je bloed vaak ook onderzocht op het hiv antigeen. Hierdoor kan er al in een vroeg stadium een hiv infectie worden opgespoord. 

Zo snel mogelijk weten of je besmet bent met het hiv virus is belangrijk voor je eigen gezondheid, maar zeker ook voor die van anderen. Als je namelijk pas besmet bent en je hebt onveilige seks dan is de kans dat je anderen besmet groot, je draagt kort na een hiv infectie heel veel hiv virus in je lichaam.

Ben jij bang hiv te hebben opgelopen? Laat je dan testen, want alleen een test geeft zekerheid. 
Liever anoniem hiv testen zonder dat je iemand iets moet uitleggen? Wij bieden in onze webshop een zelfafname test op hiv. Je kan met deze test door middel van een vingerprik zelf bloed afnemen en dit opsturen naar ons laboratorium. Je hiv test uitslag ontvang je binnen 3 werkdagen. Kies je voor een bloedafname bij een van onze priklocaties dan kunnen we soms al binnen 3 werkdagen je de uitslag geven.
Hiv kan je 6,5 weken na een onveilig seks contact betrouwbaar testen via Soapoli-online.

©www.soapoli-online.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten