dinsdag 9 juni 2015

Seks met je ex


Heb jij ook een ex partner met wie je lang samen bent geweest? Zijn jullie sinds kort of al wat langer uit elkaar? En zie je je ex partner nog weleens?
Zo op internet zoekend vond ik allerlei verhalen over seks met je ex. Uit de verhalen haal ik vooral dat veel mensen het prettig vinden om nog eens seks met hun ex te hebben. De redenen zijn erg verschillend. Zo heeft de één seks met een ex om gewoon nog een keer bevestigd te krijgen dat een relatiebreuk beter is, een ander vindt het moeilijk om de liefde van zijn of haar leven los te laten en neemt genoegen met af en toe seks en wat me ook opviel was dat seks met je ex ook vooral fijn is. Je ex partner weet wat jij fijn vindt en jij durft meer van jezelf te laten zien omdat je ex vertrouwd voelt. Seks met je ex klinkt als een goeie oplossing voor singles die niet iedere keer een one-night-stand willen.



Natuurlijk kan seks met je ex ook vervelende kanten hebben. Zo kan er bij jou of je ex een nieuwe partner in het leven zijn gekomen. Niet alleen emotioneel lastig, maar ook als het gaat om je risico op een SOA. Want als je lang een relatie hebt gehad ben je vast gewend zonder condoom met je ex te vrijen. Zonder condoom seksen met je ex terwijl hij of zij of misschien ook andere sekspartner(s) heeft is een risico om iets op te lopen. Andersom, als jij naast je ex nog andere sekspartners hebt, kan voor je ex ook een verhoogd risico op chlamydia of gonorroe geven.
Wat moet je doen als je zonder condoom seks hebt gehad met je ex en je weet zeker dat hij of zij het ook zonder condoom met anderen doet?

Zorg dat je 10 dagen na het laatste sekscontact je laat testen op chlamydia en gonorroe. Chlamydia en gonorroe kan je overgedragen krijgen als je vaginale, anale of orale (pijpen en beffen) seks hebt gehad. Afhankelijk van het soort seks wat je hebt gehad neem je lichaamsmateriaal af op de plek waar je risico hebt gelopen. Om even een voorbeeld te noemen heb je als vrouw vaginale seks gehad met je ex dan strijk je om chlamydia en gonorroe te testen met een wattenstaafje je vagina. Ben je een man en heb je vaginale seks gehad dan kan je chlamydia en gonorroe testen door de eerste straal ochtendurine op te vangen voor een SOA onderzoek.


Heb je hem gepijpt of heb je haar alleen gebeft dan doe je er verstandig aan eventuele SOA in je keel uit te sluiten. Ben je ongerust en wil je helemaal zeker zijn omdat je toch een naar gevoel hebt van je seks met je ex? Wil je helemaal “schoon” een nieuwe relatie in test dan niet alleen via een uitstrijk op chlamydia en gonorroe maar zorg ook dat je een bloedonderzoek op syfilis en hiv doet. Wil je graag SOA testen maar weet je niet welke SOA test je nodig hebt? Doe dan onze SOA-testwijzer en ontvang in enkele seconden een gratis soa-test advies. 

Soapoli-online biedt betrouwbare laboratoriumtesten op SOA die eenvoudig thuis zijn af te nemen. Uitslagen ontvang je binnen 3 werkdagen nadat je afname in het laboratorium is aangekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten