dinsdag 23 juni 2015

Gebruik condooms en houd SOA op veilige afstand

2015 is alweer even op weg en zijn in veel gevallen je goeie voornemens die je in januari had ook weer iets weggezakt. Daarom voor die mensen die zich hadden voorgenomen veilig te vrijen hier even weer een opfriscursus veilige seks.

Hoe je in je nieuwe relatie geen SOA krijgt:
Nog geen seks gehad maar wel onderweg naar een nieuwe relatie? Onze tip ga in ieder geval de eerste 6,5 weken veilig vrijen tot je beide een compleet SOA onderzoek hebt gedaan. Veilige seks heb je als je voordat je naakt gaat vrijen condooms gebruikt. Ook als je in je voorspel je partner pijpt, beft of zijn of haar kont likt is het belangrijk hiervoor een liklapje of condoom met een smaakje gebruikt.
Ga je seksen (piemel in vagina of piemel in kont) doe dan een condoom om en gebruik glijmiddel.
Condooms voorkomen SOA
Condooms zijn de manier om een seksueel overdraagbare aandoening te voorkomen. Toch zijn er nog zat mensen die zonder condoom seksen omdat ze het lastig vinden een condoom te gebruiken. Of omdat hun partner het gebruik van condooms  ziet als uiting van wantrouwen dat hij of zij eerder iets zou kunnen hebben opgelopen. Natuurlijk kan je allerlei gedachten hebben bij condooms  alleen is het wel echt de manier om SOA te voorkomen. Tip: blijf bij je eigen standpunt als jij veilige seks belangrijk vindt en laat je niet overhalen tot onveilige seks.

Helemaal geen zin in het gebruik van condooms en geen zin in een SOA? Dan is het alle slimst  om in de eerste 6,5  weken van je relatie geen seks met elkaar (of anderen) te hebben,  tot je beiden getest bent op SOA en hiv.

1 opmerking:

  1. Een condoom gebruiken is erg handig. Maar hoe het werkt met een condoom zie ik nergens. Is dat niet iets belangrijks om te weten?

    BeantwoordenVerwijderen