woensdag 10 april 2013

Condoom op zak; is je portomonnee een goed idee?

Een van de adviezen die wij (de professionals in de SOA bestrijding) onze klanten mee geven ter voorkoming van het oplopen van een SOA is: 'zorg dat je condooms op zak hebt!'
Vandaag kwam ik een artikel tegen op een website die condooms verkoopt en daar werd de condoom in je portemonnee meedragen ter discussie gesteld. Gezien de argumenten die zij hierin naar voren brachten wil ik deze informatie graag delen met jullie.
 
De argumenten:
#1 Portemonnee geen koele plaats voor het condoom
De verpakking van een condoom geeft aan dat het belangrijk is om het condoom op een droge en koele plaats te bewaren. Als het condoom te warm of te koud word neemt de kwaliteit af van het condoom. Een condoom dicht bij je lijf dragen, dus ook in je portemonnee als je die in je kontzak bij je draagt, bevindt zich niet op een koele plaats. Als de warmte effect heeft op de kwaliteit van het condoom dan heeft dit gevolgen voor de veiligheid. Die risico op een ongewenste zwangerschap of besmet worden met een SOA neemt toe.

#2 Beschadiging condoom door scherpe voorwerpen
Een portemonnee bevat vaak muntgeld, pasjes en soms ook andere scherpe voorwerpen. Deze inhoud kan ervoor zorgen dat de verpakking van het condoom scheurt, waardoor het glijmiddel eruit loopt. Ook kunnen scherpe voorwerpen het condoom zelf beschadigen, zodat er een kans is op onveilige seks met als risico dat je een SOA kunt oplopen of ongewenste zwangerschap kunt worden.

#3 Tips om condooms te bewaren
Als je een condoom toch tijdens bijvoorbeeld het stappen dicht bij je wilt bewaren, houd dan rekening met de volgende tips.

• Je kunt een condoom bijvoorbeeld beter bewaren in een jaszak omdat deze niet direct op het lichaam zit en dus minder last heeft van de hoge temperatuur. Als vrouw kun je het condoom het beste in je tas bewaren. Let wel op dat de jaszak of tas geen scherpe voorwerpen bevat, waardoor de verpakking en het condoom beschadigen. 
• Wanneer je het condoom in een jas of tas stopt, zorg dan voor een condoomhoesje (één stuks verpakking) wat het folie waar het condoom in verpakt zit beschermt. Condoomhoesjes zitten standaard om de condooms van Soapoli-online.
• Let altijd goed op de houdbaarheidsdatum
• Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, stop de condooms dan altijd in je handbagage! In het ruim waar je koffer komt te staan worden de temperaturen ook erg laag.

Bij het bestellen van een test bij Soapoli-online krijg je van ons een gratis condoom met condoomhoesje!

 

1 opmerking:

  1. Er zijn een tal van manieren waarbij je een condoom kan bewaren. Deze manieren worden hier duidelijk genoeg beschreven zodat iedereen het goed weet hoe dat het wel hoort. Hele mooie website!

    BeantwoordenVerwijderen