zondag 7 april 2013

Erectie-oefening

Het zal je maar overkomen… Je hebt een geweldig leuke partner, je bent goed je best aan het doen in bed en ineens lukt het je niet meer om een erectie te krijgen. Wat is dit dan?! 

We kunnen je geruststellen. De meeste seksuele problemen hebben niks te maken met een lichamelijke aandoening, maar hebben vaak een psychische oorzaak, zoals spanning of stress, waardoor ‘genieten van vrijen’ niet meer lukt.

Als het uitblijven van een stijve je eens is overkomen, kun je zo geschrokken zijn dat je bang bent dat het je de volgende keer weer zal overkomen, bijvoorbeeld omdat je de eerste keer seks ging hebben met je nieuwe partner en dus helemaal op was van de spanning, Gevolg: je bent zo gefocust en gespannen dat het weer niet lukt en je komt dus in een vicieuze cirkel terecht. Hoog tijd om deze cirkel te doorbreken! Gelukkig zijn hier oefeningen voor.

Bij deze oefening begin je met masturberen, dus alleen, zonder dat je partner erbij is. Maak hierbij gebruik van een fantasie of iets anders dat jou opwindt.

Als je een erectie hebt, stop je weer, totdat je penis weer slap is. Het helpt vaak om hierbij aan iets te denken wat je helemaal niet opwindend vindt, je werk ofzo.

Als je penis slap is, begin je weer opnieuw met masturberen. Dan laat je hem opnieuw weer slap worden. Hierna begin je weer opnieuw en ga je gewoon door tot je klaarkomt (je moet er natuurlijk ook wel van kunnen genieten!)

Met deze oefening leer je om zelf controle te hebben over je erectie. Als dit een keer of drie goed gegaan is, ga je over naar de volgende oefening, met je partner erbij.

Hierbij ga je ook steeds een stapje verder. Eerst begin je met elkaar te strelen, eerst de rest van je lichaam, later ook je penis. Als je dan een erectie krijgt, stop je even en pas als je penis weer slap is, mag je weer verder met elkaar strelen. Herhaal dit een paar keer.

Als je deze oefening een paar keer gedaan hebt, doe je dezelfde oefening weer, maar dan eindig je met seks met elkaar.

Mocht je nu problemen blijven houden, dan kan je altijd nog naar je huisarts, die kan kijken of er een lichamelijke oorzaak is en/of je doorverwijzen naar een seksuoloog.

Bron: seksenzo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten