dinsdag 12 februari 2013

Slim soa testen..

Stel je hebt een nieuwe relatie en je wilt zonder condoom gaan vrijen, dan is het slim om je allebei op soa te testen om zekerheid te hebben dat er niet ergens nog een soa zit uit het verleden. Dus op naar de huisarts of GGD. Misschien heb je de GGD bij jou in de buurt al gebeld voor een afspraak en blijkt het onmogelijk om op korte termijn te testen of je valt niet in hun doelgroep en wordt verwezen naar de huisarts.
De huisarts is natuurlijk een prima plek om je te laten testen op SOA. Hou er wel rekening mee dat er kosten in rekening gebracht kunnen worden voor je bezoek. Een consult bij je huisarts is gratis maar de kosten voor het SOA-onderzoek van de door de huisarts bij jou afgenomen materialen zijn niet gratis. Opletten dus. De kosten die laboratoria berekenen voor een soa onderzoek varieren per laboratorium. De bedragen voor een SOA onderzoek op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv varieren tussen de 110 en de 180 euro.
Het is natuurlijk flink schrikken als er plots een dikke rekening op de mat valt. Wees daarom slim en informeer vooraf bij de huisarts of de assistente over de kosten en natuurlijk onderzoek en check ook wat je zorgverzekering vergoed en wat er gebeurt met je eigen risico als je SOA laat testen bij de huisarts.
Ons advies is om goed te kijken wat de een soa onderzoek kost, het kan je behoorlijk geld schelen als je even rondkijkt.

Geen zin in rondkijken? Bij soapoli-online kost een volledig onderzoek 102.60 euro, in dit pakket zit een syfilis-,  hiv-test en een zelfafname pakket voor chlamydia en gonorroe. Het is wel belangrijk om vooraf te controleren of er een priklocatie bij je in de buurt zit. We sturen het testpakket kostenloos naar je huisadres.
Omdat wij ons alleen bezighouden met soa testen krijg je van ons ook zo snel als mogelijk je uitslag toegestuurd (dit duurt ongeveer 3 werkdagen).

©2013 www.soapoli-online.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten